Hoe werkt het?

Hieronder lees je hoe Q&Autisme-sessies in hun werk gaan. Alles wat je wilt weten over hoe sessies werken en hoe onze organisatie te werk gaat. Mis je iets? Laat het ons weten!

 

Verloop Q&A-sessie

  • Schrijf je voorafgaand aan een sessie in op de site (oranje knop)
  • Je ontvangt een email ter bevestiging
  • Er komt later nog een andere email waarin een link en wachtwoord staan. Daarmee kun je inloggen voor de live sessie
  • Tijdens de sessie kan niemand jou zien of horen. Je kunt vragen typen in het chat-venster
  • Tijdens de sessie kun jij geen andere deelnemers zien of horen
  • Je ziet en hoort alleen de host van de sessie (degene die de ingediende vragen gaat voorlezen) en de deskundige (degene die de ingediende vragen gaat beantwoorden)
  • Na de sessie wordt gevraagd of je een korte evaluatie wilt invullen
  • Je ontvangt na de sessie zo snel mogelijk per mail een link en wachtwoord, daarmee kun je  de opname van de sessie nog een week gratis terugkijken

 

Maar hoe ziet dat er dan ongeveer uit?

Om je een idee te geven is hier een klein fragmentje uit de sessie ‘Sociaal Ongemak, Vooroordelen en Autisme’ met Anneke Groot. Je ziet de host van de sessie (zij stelt de door jou ingediende vragen) en de deskundige (Anneke Groot in dit geval) die de antwoorden geeft. Ook zie je een presentatie daaronder, soms om iets met beeld even iets beter uit te kunnen leggen. Het zal je opvallen dat je dus geen deelnemerslijst ziet, geen camerabeelden van anderen. Alle mogelijke rust is ingebouwd.

 

Ons doel

Wij willen jou inzicht bieden, zodat je jezelf beter kunt begrijpen. Met nieuwe inzichten kun je soms oplossingen bedenken voor jezelf om jouw leven makkelijker en prettiger te maken. Bij ons kun en mag je ALTIJD jezelf zijn.

Wat we nooit willen en nooit zullen doen, is jou veranderen, jouw gedrag veranderen of jou beter willen laten aansluiten op de maatschappij.

Het is soms lastig om de juiste informatie te vinden. Het is lastig om een deskundige alleen even vrijblijvend een vraag te stellen zonder een heel medisch traject in te starten. Dát is wat Q&Autisme voor jou doet. Wij laten jou je eigen vragen stellen. Wat wij voor jou kunnen doen is steeds weer nieuwe deskundigen uitnodigen en andere thema’s aanbieden. Hier hebben we ook een blog-artikeltje over geschreven.

 

Niets over ons zonder ons

Iedere sessie wordt altijd mede-georganiseerd door ASS’ers. Sommige deskundigen die we uitnodigen voor een sessie hebben zelf ook een diagnose autisme, maar niet allemaal. Wij maken daar geen onderscheid in omdat het ons er vooral om gaat dat jij je vragen kwijt kunt bij de juiste persoon en wij zeker weten dat je kwalitatief hoogstaande antwoorden zult krijgen.

 

Vragen stellen

Iedere Q&Autisme-sessie bestaat voor 100% uit het beantwoorden van door de deelnemers ingediende vragen.

1. Als je je aanmeldt voor een geplande Q&Autisme-sessie, kun je je vragen aan de deskundige direct bij je aanmelding invullen.
2. Als je na je aanmelding nog een extra vraag bedenkt, dan kun je deze nog mailen naar inschrijvingen@fortior.info
3. Als je tijdens de live sessie zelf nog vragen bedenkt, dan kun je die stellen in de chat en wordt deze (mits er genoeg tijd is) ook behandeld.

De vragen die je stelt worden door de host aan de deskundige voorgelegd tijdens de sessie.

Als je geen vragen hebt, dan kun je natuurlijk alsnog deelnemen en wellicht iets leren van de vragen van anderen. Vragen indienen is niet verplicht.

 

Geplande Q&A-sessies

Bekijk in de Agenda welke sessies momenteel gepland staan en of er iets voor je tussenzit. Je kunt je vooraf inschrijven voor de sessies die op de agenda staan. Je hoeft er niet op het geplande tijdstip bij te zijn, want je kunt een week lang terugkijken.

 

Anoniem deelnemen

De camera en microfoon van alle deelnemers staan uit. Je kunt andere deelnemers dus nooit zien of horen. Andere deelnemers kunnen jou ook niet zien of horen. Je ziet en hoort alleen de host van de sessie (degene die de ingediende vragen gaat voorlezen) en de deskundige (degene die de ingediende vragen gaat beantwoorden).
Deelnemers kunnen tijdens de sessie eventueel vragen typen middels de chatfunctie. Die vragen of opmerkingen kan niemand zien, behalve de host en de deskundige.
Niets moet: je hoeft niets te vragen en niets te zeggen. Je kunt altijd anoniem deelnemen aan onze sessies, want je kunt zelf een (schuil)naam invullen als je meedoet.

 

Aanmelden en betalen

Als je je wilt aanmelden, klik dan op de oranje knop op de pagina van een Q&A-sessie. Vul vervolgens het formulier in om deel te nemen aan deze Q&Autisme-sessie. Na het invullen van het inschrijfformulier word je direct doorgeleid naar de betaalpagina waar je kunt betalen met iDEAL of met Bancontact (België). Als je betaling is afgerond, krijg je een ontvangstbevestiging per mail. Na het afronden van je betaling heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. Hierna wordt geen inschrijfgeld meer teruggestort. De bedenktijd eindigt automatisch als je hebt deelgenomen aan een Q&Autisme-sessie binnen deze 14 dagen.

 

Online platform

Voor de Q&Autisme-sessies wordt gebruik gemaakt van Webex Events. Je hoeft niets te downloaden of te installeren, je kunt in je internetbrowser meedoen. De microfoons en camera’s van alle deelnemers staan altijd uit. Vragen stellen kan vooraf bij je inschrijving of via de chat tijdens de live sessie. De deelnemerslijst is niet te zien voor andere deelnemers en ook de camerabeelden van deelnemers zijn niet te zien. Twee dagen voordat de online sessie plaatsvindt ontvang je een mail met een link naar de sessie. Om deel te kunnen nemen heb je een snelle internetverbinding nodig en een laptop of PC met geluidsboxen.

 

Handleiding Webex Events

Als je je hebt aangemeld voor een Q&A-sessie, ontvang je de handleiding voor Webex Events in je mailbox. Er wordt ook een korte en bondige uitleg gegeven over de software aan het begin van iedere sessie.

 

Technische ondersteuning

Tijdens de Q&A-sessies kun je technische vragen stellen in de chat als je problemen ondervindt, bijvoorbeeld als je geen geluid kunt horen.

 

Achteraf terugkijken

Als je je vooraf hebt aangemeld voor één van onze Q&A-sessies, krijg je na afloop van de sessie per email een link toegestuurd. Je kunt de sessie via die link nog een week lang terugkijken. Je hoeft dus ook niet per se live aanwezig te zijn als het tijdstip je niet goed uitkomt.

Van sommige sessies zullen we achteraf ook de opname te koop aanbieden, voor de mensen die zich niet hadden ingeschreven. Dit geldt echter niet voor alle opnames.

 

Ideeënbox

Heb jij nog een onderwerp dat je graag eens ziet terugkomen in een Q&A-sessie?
Of wil jij je aanmelden als deskundige die de vragen van ASS’ers rond een specifiek thema kan beantwoorden? Laat het ons even weten via de ideeënbox!

 

Q&Autisme afbeelding

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de Q&Autisme

Aanmelden nieuwsbrief